Dr. John Demartini

“Tot jij jezelf waardeert, zal niemand anders jou waarderen”

Dr. John Demartini richtte is een autoriteit op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en gedrag. Zijn stelling is dat genialiteit vaak verscholen ligt onder de etiketten die de maatschappij ten onrechte op kinderen en volwassenen plakt.

Hij had een lastige start in zijn leven. Hij had aangeboren beperkingen, liep als kind rond met hand- en voetondersteuning. Hij had moeite met praten en op school werd gedacht dat hij nooit zou leren lezen en schrijven. Op zijn zeventiende had hij een bijna-doodervaring. Vrij snel daarna ontmoette hij een oude man van 93 die hem op het spoor zette van een opmerkelijke transformatie, beginnend met de diepe wens om filosoof en leraar te worden.

Hij overwon zijn dyslexie, leerde lezen en schrijven, kwam op de universiteit en haalde daar zijn Science Bachelor. Daarna volgde hij een chiropractoropleiding die hij glansrijk (Magna Cum Laude) voltooide. 

In 1982 richtte hij zijn Demartini Institute op. Hij heeft enorm veel onderzoek gedaan en daaruit zijn zeer veelzijdige Demartini MethodT ontwikkeld. In meer dan 100 landen heeft hij op conferenties gesproken. Over de hele wereld is hij in meer dan 2500 radio- en TV programma’s geïnterviewd. Hij was te zien in films als The Secret en The Opus. Hij heeft ruim veertig boeken geschreven, die in 14 verschillende talen zijn verschenen. Hij heeft meer dan 72 verschillende cursussen samengesteld, allemaal gericht op het activeren van individuele menselijke mogelijkheden op alle gebieden van het leven.

Hij heeft als spreker het podium gedeeld met beroemdheden als Stephen Covey, Wayne Dyer, Deepak Chopra en Richard Branson. Hij heeft gewerkt met  overheidsorganisaties maar ook met bedrijven als IBM, Shell, Arcis, Merrill-Lynch, South African Broadcasting Corporation, CNA, Hyatt International, Health and Fitness Magazine, Maserati/Ferrari en Eurocar.  

De Doorbraak