Manuscripten sturen

Eindelijk dat boek af en je wilt het niet voor jezelf houden? Denk je dat het precies iets voor ons zou zijn?

Vind je dat je boek echt af is en heb je er ook een paar andere mensen met een frisse blik naar laten kijken? Mensen die durven zeggen wat ze ervan vinden?

Stuur ons dan via contact@uitgeverijzomerlicht.nl een overzichtelijke samenvatting (synopsis) en de eerste tien pagina’s. Eventueel een inhoudsopgave. En graag een paar regels over jezelf. Stuur liever niet meteen het hele manuscript.

We reageren zo snel mogelijk, maar door drukte zou het een paar weken kunnen duren voordat we ons een mening hebben kunnen vormen.

Als wijzelf ook denken dat het iets voor ons zou kunnen zijn, vragen we je het volledige manuscript aan ons te mailen. Graag in word, lettergrootte 11 of 12, onopgemaakt, regelafstand 1,5 en met genummerde pagina’s. Wij vinden het prettig als het er verzorgd uitziet, let op spelling, interpunctie en grammatica. Gebruik voor eventuele dialogen ‘enkele’ aanhalingstekens en bij aanhalingen binnen dialogen “dubbele” aanhalingstekens. Dat scheelt onze redactie straks veel tijd.

Manuscripten die mogelijk toch per post binnenkomen, worden niet geretourneerd, tenzij een geadresseerde retourenvelop met voldoende porto is bijgevoegd.

Mochten we er niet van overtuigd zijn dat je manuscript zich thuis zou voelen bij onze uitgeverij, dan zien we helaas geen kans daarover uitgebreid te corresponderen. Er bestaan bureaus en stichtingen die beoordelingsrapporten kunnen maken. Soms kan dat zelfs gratis. Kijk even rond op het internet om te zien of er een bureau is dat bij jou past.

Boekidee sturen 

Is je boek nog niet af of is het alleen nog maar een idee in je hoofd? Stuur ons dan een korte samenvatting van de inhoud en de uitwerking. En vertel ons welke doelgroep het boek volgens jou enorm zou waarderen. Mochten we er iets in zien, dan kunnen we samen bekijken hoe we je idee zouden kunnen realiseren. Je kunt je ideeën mailen naar contact@uitgeverijzomerlicht.nl.